teisipäev, 8. september 2015

08.09







Valge daam










Nymphaea `Marliacea Albida`



Adiantum pedatum `Subpumilum` 




Athyrium niponicum `Pictum`





 Polystichum aculeatum






Clematis `Multi Blue`














Ja ongi suvi läbi nagu niuhti. Augustis anti õnneks pisut sooja ka. Ja augusti alguses hakkasid lõpuks ka esimesed tomatid värvuma. Ei olnud tomati aasta ega ka mitte kurgi. Liiga külm. Tomat nüüd siis värvub, aga nüüd on siis hallitus jälle platsis. Kurk on paksult vilju täis, aga need lihtsalt ei kasva. Hallituse jama tuli nüüd hiljuti, peale neid suuri vihmasid, kui läks äkki külmaks ka. Täna lõikasin kõik saialilled maha, täiesti hallitust täis olid, seeme jäigi nüüd võtmata. Uus, kevadel tehtud peenar on peale tänast lõikamist eriti haleda väljanägemisega. Kõigepealt sai kõik saialilled välja ja siis selgus, et suurem osa kosmoseid on siiski murdunud. Peenar on nüüd harjumatult lage. Rõdukastid tuleb veel ka ära tühjendada. Suvelillede aeg on siiski läbi.
Uustulnukate kohalt oli suvi aga rahulik, suutsin päris mõistlikuks jääda, nimekiri küll täienes, aga mitte väga. Mu enda jaoks oli tegelikult üllatus kuuskede näol, see oli küll selline emotsiooniost, sest okaspuudest on seni ikka männid ja kadakad esikohal olnud, ah jaa mitte ainult kuusk vaid elupuu ju ka. Ja elupuudest on - thuja plicata whipcord senini mõttes, viimati Tartu bot aias käies vaatasin, et see on ikka üks ütlemata lahe mütakas. No näis.
Paari päeva pärast on aga kauaoodatud Juurikas. Tellisin mõned numpsikud juba ette ära ka, aga kõige olulisem on ikkagi seal teistega kohtumine, peale kokkutulekut hõljusin päris tükk aega veel
pea pilvedes, nendest kohtumistest saab lihtsalt tükiks ajaks niivõrd suurepärase ja positiivse laengu ja ma olen ütlemata tänulik, et olen kuidagi sellisesse suurepäraste inimeste seltskonda sattunud.

4 kommentaari:

  1. Mina Whipcordist näppe eemal hoida ei suutnud :) aga suvi hakkbab tõesti sügisesse sättima ja imelik nagu ma olen, mulle meeldib. Minul läksid herned hallitama ja oal hakkas kusagile kiire, kurgitaim, kolmas katse elus õues kurki kasvatada on poolemeetriseks kasvanud, see on tõsine saavutus :P

    VastaKustuta
  2. Sul on veel nii palju neid õitsejaid ja rohelist, et Sina küll veel sügisest rääkida ei saa :)
    Osa suvelilli ongi säärased õnnetukesed, kes ei talu ei vihma ega kuuma ega tuult. Vaid paar liiki on sellised, keda on üldse mõtet kasvatada.

    VastaKustuta
  3. sõnajalad! ja valged daamid! ma loodan varsti ööaeda hommikuvalguses ka näha :D
    ja mul on ka hea meel, et sa kuidagi meie hulka sattunud oled :D

    VastaKustuta
  4. Valge daam õitseb sul väga ilusasti. Multi-Blue on eriline, kuigi tänavu ta tegi mulle vaid paar õit, miski ei meeldinud. Vahva paks konn lkivide vahelt piilumas.

    VastaKustuta