neljapäev, 24. september 2015

Kisub sügiseks

Sügis algas siis ametlikult eile, aga tegelikult on ilmad veel täiesti mõnusad ja öökülm ei ole õnneks siia veel jõudnudki. Täna oli lausa suviselt soe. Aga õitsejaid on aias kuidagi nirult vähe. Eks see ole mõneti ka mu enda valik, kuna hetkel teevad ilma ja ilu krüsanteemid, aga nendega on mul nö oma lugu ja aias neid ei kasva :D
Lursslill Cimicifuga simplex 'White Pearl' kapriisitseb ka sel aastal, pakuks, et oma kuu aega on olukord sama, mitte grammigi ei ole sellist nägu, et teeb nüüd oma õied lahti. Lihtsalt ei mõista mis teda vaevab, aias on ta olnud nüüd juba aastast 2009 ja no ei ole kordagi õitsenud st õievarred teeb kenasti valmis ja sellega kõik ka piirdub. Ümber on teda kolitud selle aja jooksul 3 korda, aga ei mingit muutust. Kurb, mulle lursslilled väga meeldivad.
Kes aga jätkuvalt ennastunustavalt õitseb on kurereha Geranium x hyb. 'Rozanne®', täiesti vapustav tegelane, õitseb lakkamatult, kui ta ainult rohkem paigal püsiks, mitte nagu pöörane igasse suunda ei tormaks.



Lewisia longipetala Little Peach 










See tiarell on ka vapustav, õitseb lakkamatult, õisi on küll vähem kui suvel, tõeliselt kena.





Kisub vägisi sügiseseks.


Ja see on üks ehtne aardelaegas! Tõeline üllatus ja ülimalt meeldiv pealegi, oi, kevadel saab põnev olema :)

5 kommentaari:

  1. Päris sarnased aardelaekad siin meitel :D See pilt kus kisub vägisi sügiseks, see on superilus :)

    VastaKustuta
  2. Põnev. Ja see kevadine ninade ootus :) Tiarellid on tõesti väga armsad.

    VastaKustuta
  3. Oi kui ilus aiaäär.
    Tiarell on tõesti üks silmarõõmustaja. Minu aias on ta kevadest ning poleks arvanudki, et ta selline tubli tegelane on, õitseb suve lõpust teist korda juba ja need kaunid lehed . . . Kurerehad näitavad mul hetkel aga ainult kauneid lehti.

    Lursslill käitub minu aias üsna sarnaselt. Kevadel sai ta muretsetud, muutus ruttu üsna õnnetuks, sipelga. Peale ümber kolimist kasvatas mõned kaotatud lehed asemele, kuid pikkus küll juurde ei visanud - näeb siiani samasugune beebi välja nagu kevadel saabudes. Lugesin, et ta ei talu ümber istutamist . . .

    Aardelaegas on põnev, ootan enda oma ka. :)

    VastaKustuta
  4. Mina sain Tiilt tõeliselt suure kompaktse mättaga lursslille ja ka ei jäänud pidama, vaikselt lihtsalt hääbus ja hääbus. Tänavu kevadel kasvatas paar tillukest lehekest ja varsti olid ka need kadunud :o(

    VastaKustuta
  5. Minul on tänavu hiidmõõtudesse sirgunud punakate lehtedega lursslill, kes avab just esimesi õisi. Pärit on Kadaka tükeldatud puhmast, mis kesksuvel Lillekasvataja juurest kokkutulekult toodud ja maha istutatud sai. Kasvamisega mingeid probleeme ei ole olnud, kuid õitsemajõudmine on loterii. Kadri juures kasvamisega pirtsutanud roheliste lehtedega liht-lursslill kasvas mul küll vapralt, kuid õitsemiseni kunagi ei jõudnud, seepärast tast ka loobutud sai. Aga on ju olemas selliseid lursslilli, kelle õitsemisaeg on hoopis varajasem, küsi Tea käest, tal kasvavad või kasvasid.

    VastaKustuta