esmaspäev, 6. juuli 2015

Juuli algus

Vaatasin, et selle aasta juunis ei olegi sissekandeid teinud, kuhu see kuu küll nii kiiresti kadus.. Aga kui rääkida olnud ja olevast, siis monstrum vanadekodu muudkui kerkib, erinevus on selles, et kui enne algas ehitajate tööpäev hommikul kell 6, siis täna algas see kell 5, vaikus saabub nii 10-11 õhtul, kusjuures lärmakamad tegevused tehakse hommikuti, õhtud on tunduvalt vaiksemad :D. Jätkuvalt hoian pöialt, et maja oleks mitte kõrgem kui 2 kordne. Veel surisevad paar korda nädalas meil akna taga droonid ringi (hea algus jälitusmaania tekkimiseks :D).

Aed on aga rahunenud, ei ole enam sellist pidevat muutust ja kiirustamist. Või siis on asi sellest, et olles ise iga päev selle keskel ei tunneta neid muutusi.

Paar päeva anti siis lõpuka ka seda kauaoodatud suvesooja. Ja nagu ikka, siis äärmused, kas külm või kuum. Valikute korral eelistaksin kuuma.

Tomatitega on sel aastal jamasti. Kui lõpuks läks nii soojaks, et sai taimed kasvuhoonesse, siis olin lausa ahastuses, taimed olid niivõrd väiksed ja nirud, et lausa hale, aga ca 2 nädalaga toimus selline muutumine, et tituleeri või imeks ja kõik rohelise kokteili töö. Taimed muutusid lausa silmnähtavalt jõulisemaks. Nii ja just siis ilmusid jälle sipelgad. Ronisid aga istutuskottidesse ja ainult itsitasid kui ma pakide viisi kaneeli ja kohvi puistasin. No mitte midagi! Ja kui siis esimene taim närtsimise märke ilmutama hakkas võtsin julmemad meetmed kasutusse - pärm. Sõid, lausa kobaras olid koos, aga ei miskit, ikka on nad alles. Rabarberi proovisin ka ära, see neile ilmselgelt ei meeldinud, aga ära nad ka ei läinud. Mida veel proovida, ma kohe lihtsalt ei tea...mürki ei hakka ju ometi panema...Igavene jama nende sipelgatega.. Osad soovitavad puutuhka panna, seda veel proovinud ei ole tõesti, aga ega usku ka ei ole, mingid kõigele immuunsed sipelgad on.




Jaanilaupäev/Võidupüha. Kuni lõunani oli ilm nagu kulda - vaata, imesta ja naudi.
Käisime külalistega Kuningamäel ja hiljem paraadi vaatamas.



Sellel pildil on aga juba lähenevad vihmapilved näha



Kuna fotoaparaat aegajalt keeldub igasugusest koostööst, siis on need pildid udused, aga tegu on kiilivastsetega.






Ja kui olla õigel ajal õiges kohas, siis võib ka selliseid hetki tabada.


Kaldun arvama, et tegu on kuningkiiliga.


Igatahes on mul väga hea meel, et see imepisike lombike neile meeldib.












             
Mõned tänased õitsejad ka

   




                                  



Rozanne®' 
`Ballerina`



                                                                                                        Tähk-roodjalg 






5 kommentaari:

  1. Vastused
    1. Tähk-roodjalg :) Sel aastal tahab vägisi kõrgustesse kasvada.

      Kustuta
  2. Nii kaunid vaated ja lillelised. Kahju küll kui need sipelgad niimoodi agressivsed on. Eks meilgi siin. Mul oli kurkide kasvamasaamisega, küll avamaal, häda. Kusagil rohin, siis sealt nad ilmuvad.

    VastaKustuta
  3. Me panime kuumaga tomatite vahele õhukese kihi rohelist silo ja tänavu on kasvuhoonest kõik sipelgad läinud.
    Ilusad taimed ja kiilid, ilusad vaated. Selline suvi!

    VastaKustuta
  4. Minu sipelgad kolisid lihtsalt ühest peenraservast teise.
    Ilus on Su aias ja kahju, et vastaskrundil selliseks mölluks on kiskunud

    VastaKustuta