laupäev, 13. september 2014

Võhma juurikas


Ülikiirelt juurikalaadal käidud, emotsioonid laes ja palju uusi tegelasi, kes ootavad istutamist. Nagu alati, kas ei toimu mitte midagi või toimuvad kõik üritused ühel ajal, ei midagi uut. Aga kuna see üritus oli kalendrisse juba niivõrd ammu märgitud, siis sinna ma lihtalt pidin saama ja olin nõus ka ülikiire spurtkäiguga. Ilm oli pilves ja vahepeal pisut udutas, aga see oli vaid korraks. Läksin kohale kindla teadmisega, et mingeid emotsioonioste ei tee, lähen järgi tellitud mugulatele ja kui on, siis ostan ka teravaõielise kastiku 'Karl Foerster`. No aga nagu ikka läks asi käest...mnjah..täpsemalt amuuri siidpöörise juures. Plaan oli, et maja ette suurde potti tahaks kõrrelist ja eelpool mainitud kastik näis variantidest parim ja see oli muideks kenasti müügil ka, aga tema kõrval oli ilusate õisikutega amuuri siidpööris. Mis siis ikka. Harilik alag `Red Baron` juures oleksin küll peaaegu murdunud, aga suutsin siiski edasi astuda :D Lisaks taimedele oli muidugi ka toredaid kohtumisi, mida tuli meie ülikiire tempoga kahjuks kohandada.

Korvi rändasid

Turkmeenia lauk - on ka varasemast
Mihhailovski püvilill - on ka varasemast
Terav püvilill
Sitsiilia mesilauk
Amuuri siidpööris
Kevadmagun
Maadjas jänesekapsas
Valge kolmiklill (suure kolmiklille hiigelteisend)

Kahjuks ei saanud seekord - Allium rosenorum 'Michael H. Hoog`. 

Ja Sulevi leti ees vaatasin veel mõtlikult longus kolmiklille, aga seekord jäi siiski ostmata. 

Lootsin veel leida pruuni raunjalga, aga ei hakanud silma, täiesti võimalik, et seda isegi oli, aga igaks juhuks ei hakanud sõnajalgade juures pikemalt peatuma.

Ja nüüd istutama :)

________________________________

Nii, kõik sibulad said kenasti mulda. Õhtul läks ilm ikka väga mõnusaks, päike ja tuulevaikne, nii et lisaks istutamisele sai ka muru niidetud. Muru kasvab viimasel ajal uskumatult kiiresti. Kui nüüd Aiamaailm.ee-st tellitud sibulad ka kohale tulevad, on selleks aastaks istutustöödega kõik. Aga sinna läheb ilmselt veel aega, sest tellimusest saab kohe kolm nädalat, aga tuginedes varasematele kogemustele, siis tuleb ilmselt nii nädal või kaks veel oodata. 















2 kommentaari:

  1. Kahju, et me ei kohtunud, aga istutamisrõõm on see-eest kõigil ühesugune :)

    VastaKustuta
  2. Tõesti väga kahju, kuid seekord oli valida kas ei saa üldse Juurikale või tuleb see läbida kiirkõnnil ja kiirsuheldes, et graafikus püsida. Ise lootsin, et ma pilk taimedel kiirkõnnil tuttavatest inimestest sel viisil mööda ei tuiska. Aga õnnestus ka tuttavaid nägusid kohata ja kallistused saada. Kui on valida kas natuke või mitte midagi, siis juba olgu see natukegi, sest ka see teeb südame soojaks ja annab pikaks ajaks väga positiivse laengu :)

    VastaKustuta