pühapäev, 5. jaanuar 2014

Sel nädalal sai kadakad seotud ja vesiroos talvekorterisse kolitud. Mitte et selleks otsest vajadust oleks olnud, kuna ka pikem prognoos mingit püsivat külma ei näita. Aga ega seda külma taga ei igatse ka. Muidugi on lumi mõnus ja ilus, eriti ilus on kõik kui veel härmas on, aga ikkagi, taimed on nagunii meeltesegaduses kasvama hakanud ja kui nüüd suur külm peaks tulema, on paratamatu et suur osa taimi hukka saab. Ja kohe kindlasti ei igatse taga muru vihkavat sahameest kelle ülim eesmärk on alati muru üles künda ja ühte nurka kokku lükata. Mida aga igaten on päike. Päikese all mõtlen muidugi seda kui päikest on näha tõustes kuni loojumiseni, mitte et teda näidatakse kuu aja jooksul 5 min et päike kui selline meelest ei läheks.
Hetkel on temperatuur peaaegu +4 ja seda hommikul.
Aasta lõpus jäi kokkuvõte tegamta, saagu see siis nüüd tagantjärgi tehtud.
Kõige suurem heameel on mul kasvuhoone üle. Küll sai proovitud tomateid rõdul kasvatatud, küll pottides, küll kotis aga saak oli ikka olematu.Toas venisid nad alati välja ja saak oli ikka olmatu. Aga nüüd oli lausa lust, kuigi mees minu üllatuseks sügisel imestunult küsis, et kuna tomatid lõpuks kasvama hakkavad. Sel põhjusel panen sel aastal erivevaid sorte rohkem ja suurem osa neist on suureviljalised. Varasematel aastatel olen ainult kirsstomateid kasvatanud.
Ja veel leidsin enda jaoks sõnajalad. Loodan et 3 uustulnukat kenasti kohanevad.
Kevade ootus on üldse suur. Ei jaksa enam pimedust taluda ja näpud sügelevad detsembri agusest saati kui alustasin suurt tomatiseemnete kokkuostu :D Ja sügisel sai mulda pistetud igasugu põnevaid sibulaid. Niisiis hetkel kevade ootuses.
Tubastest tegalastest õitseb veenusking ja 2 erinevat dendroobiumi kasvatavad hoolega uusi varsi. Erialgu sai loodetud et ehk on õied tulemas, kui seekord siiski mitte. Orhideed leidsid tee mu juurde eelmisel aastal. Esimene oli kingitud veenusking, siis tuli miltoonia, edasi anti dendroobium nobile 'Star Class' et ehk mina saan kasvatamisega hakkama, siis kingiti veel üks dendroobium. Ja kõik siis ühe aastaga.
Loodetavasti tuleb soe suvi ja ees on ootamas üks mõnus ja meeldiv aasta!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar