laupäev, 23. aprill 2016

Külm

Külm on ja vihmane ja lisaks vihmale sajab ka igasugu muud ollust alla, päikest on harva, enamasti nii tund enne loojumist ja siis ei ole tuult ka, ilm nagu kulda ja kui on päeval päikest, siis on jälle meeletud tuuled. No ei lasta olla! Tahaks aias mütata ja teha ja tõsta, sest teha on palju ja plaane veel rohkem, aga kui vaadata õue või pikaajalist ilmaennustust, siis võtab porisema ja podisema.

 Pildil ilm eile õhtul.


Eilne hommik oli isegi paljutõotav, isegi päike oli ja puha, lõpetasin ära ühe uue pisikese projekti. Madalad oksapuud said uue koha. Üllatavalt lihtsalt õnnestus teistele pereliikmetele põhjendada ära, miks oleks maja ette vajalik uus peenar. Ei mingeid lõputuid kompromisse ega lubadusi, et see on viimane peenar ja ma enam tõesti muru pinda ei vähenda.  

Ilm täna


Olgu, tegelikult näidati täna hommikul hästi pisut aega päikest ka, nii et sai ruttu õue mindud ja mõned pildid tehtud.
Aga õitsejaid on lisandunud vähe. Lumikellukesed lõpetavad, krookused on veel ilusad, aga muidu on taimed sellisel äraootaval seisukohal ja võtavad asja väga rahulikult, ei mingit tormlemist.

Kindlasti on välja läinud sõnajalalehine lõokannus. 

Murelikuks teeb, et mitte mingit märki ei ole nii Fritillaria Raddeana ja ka Fritillaria Ivory bells, sonkinud veel ei ole, ootan veel. 

Fritillaria imperialis jonnib jätkuvalt ja ei hakka ka sel aastal õitsema. Hakkab tunduma, et tema hingeelule ja vajadustele ma pihta ei saa.

Veel ebaõnnestus ka sel aastal tulpide, nartsisside ja kobarhüatsintide potis kasvatamine. Jälle, juba ei tea mitmendat korda. Jälle üks paras mõistatus, sest proovitud on nii ja naa, aga asja ei saa.

Tänased


                               


                       



                     


Kämmalvaher

Saaks paar vihmavaba päeva, sooja ka, no ikka sellist, et tahaks õue minna, siis oleks kõik väga hästi. Hästi, sest sain oma mugulamaa kõrvale kasutamiseks teise sama suure platsi lisaks. Ja see tähendab võimalust kasvatada palju rohkem söödavat kraami ja see paneb rõõmust hõiskama. 
 


3 kommentaari:

  1. Küll need ilmad ka tulevad, aprill ju :) see ongi selline kiuslik :D

    VastaKustuta
  2. Ootan ka soojemat, môtetes on juba toimetamise tunne. Tore kuulda, et maad juurde said, saad uusi ja huvitavaid sorte katsetada

    VastaKustuta
  3. Kui taimed on rahulikud ja ootavad, siis sama peaks tegema ka aednik:)
    Ma juba kuskile kirjutasin, et kui kevadlilled ei õitseks, mõtleks, et on varasügis kõige lume, lumelörtsi, rahe ja paduvihmadega. Temperatuur on samuti pigem sügisene ja kevadelõhna pole veel kuskil

    VastaKustuta