neljapäev, 19. märts 2015

Virmalised ja aiajuttu

Teisipäeval so 17.03 õnnestus esimest korda virmalisi näha. Võimas vaatepilt oli! Enamus küll valged, hiljem kui külmemaks läks, siis ka rohelist ja roosakat, aga terves taevas käis selline möll, et tekkis lausa natuke kõhe tunne. Piltide tegemine kahjuks ebaõnnestus, ei ole nii vägevat aparaati.

Muidu on aga väljas tõeliselt mõnus ja soe olnud, nii +11 ja palju päikest. Öösel väike miinus. Hetkel õitsevad lumi ja märtsikelluksed ning lumekupud, kõik muud on alles tibatillukesed ninad, aga ei ole ime ka, vaatamata soojale on varjulisemas kohas maa veel täitsa külmunud. Ja seoses külmunud maaga läks luhta ka mu lumikellukeste päästeoperatsioon. Sellest on ütlemata kahju. Varem juttu olnud krunt kuhu tuleb maja, oli igal kevadel paksult täis lumikellukesi, kui oli kuulda, et ehituseks läheb plaanisin sealt portsu ära tuua, muidu saavad ju niisama hukka. Aga kui korra käisin neid vaatamas oli maa veel täiesti jääs ja järgmine hetk tõmmati krundile juba piirded ette ja pääseteoperatsioon ebaõnnestus. 

Uue peenra tegemine liigub ka tasapisi, hetkel on selline kõhn sirge riba, aga kui aia lõppu jõuan hakkan neid kaari ja laiusi täpsemalt vaatama. Istutamiseni on ju veel aega palju, hetkel alles märts :D Vaatasin, et Aiasõber avab hooaja 20 aprill, hetkel tahaks kindlasti sealt Suureõieline kurereha
Geranium himalayense 'Irish Blue'
Aed-kurereha Geranium x hyb. 'Rozanne®', Aedülane Anemone hortensis 'Andrea Atkinson'. Tiarell Tiarella hyb. 'Sugar and Spice'  Üht ja teist jäi veel silma, aga neid kohe kindlasti. Ja halli kurereha neil enam valikus ei olegi, kahju. 
Alates homsest pildi aga külmaks ja vihmaseks minema, isegi lumest räägivad. 





Märtsikellukesed paljunevad kuidagi palju paremini kui lumikellukesed. Viimaseid on ainult näpuotsaga, natuke tavalisi ja natuke topelt.

 Puukoristajaid on väga tihti näha. Viimastel päevadel olen musta männi all tihti kahte puukoristajat näinud, korjavad okkaid ja muudkui seletavad kõva häälega :)



Õige pea on lõpp ja siis hakkan laiendama. 
Ilmselt on selline peenar iga suure krundiga aiaomaniku õudusunenägu pakun välja :D


  

1 kommentaar:

  1. Siia võiks vägagi huvitava peenra kujundada. Uuri veidi cottage gardeni veebilehti

    VastaKustuta