pühapäev, 25. jaanuar 2015

Seemned tellitud, natuke suvikuid, natuke püsikuid. Ei julgenud siiski siinse kaubandusvõrgu peale lootma jääda ja siinsest pisikohast lähiajal väljaspoole minekut ees ei ole. Seega sai seemned tellitud.

Sultan-lemmalts täidisõiene ''Orange Fresh'' F1 Impatiens walleriana
Petuunia suureõiene "Tanets Strasti" F1 Petunia grandiflora
Püsiklina ''Lazurnaja Gavan'' Linum perenne
Raudürt hübriidne ''Afrodita'' Verbena x hybrida nana compacta
Mungalill madal ''Lepatriinu'' Tropaeolum majus
Raudürt hübriidne ''Eirena'' Verbena x hybrida nana compacta
Eriline raudürt ''Imagination'' Verbena speciosa
Kurekell hübriidne ''Kollane Täht'' Aquilegia hybrida
Kurekell hübriidne ''Helesinine Täht'' Aquilegia hybrida

Aga mingist suuremast kihelemisest ja ootusest veel juttu ei ole, viibin ikka talveunes või no tegelikult mina kui unetu olen lihtsalt unine, pidevalt. Siiski-siiski, järjest rohkem süveneb veendumus, et töötan päikesepatareidel, aga päikesega on lood kehvasti ja seega patareid lihtalt tühjad. Aga kui tõsiselt rääkida, siis on küll tunne, et kui siin mingi mõõtmisjaam oleks, siis üldse ei imestaks kui selguks et siin aasta jooksul päike ennast kõige vähem näitab. Internetumis postitatakse aegajalt ilusaid sinise taevaga pilte, kohe lust vaadata, vaataks isegi, aga akna taga on ühtlaselt hall ja pime. Või no, tegelikult nii pime enam ikka ka ei ole, päike käib juba päris kõrgelt. Ja kui muud vaadata ei ole, siis saab linde piilutud, nagu igal aastal. Linnuvaatluse ajal näitas ennast tavapärane kaader - suuremal hulgal tihasid - rasva, sini ja salu, puukoristajad, vindid ja põldvarblased. Leevikesi on ainult puudel näha olnud, sööma seni tulnud ei ole. Aga üleeile sattusin nägema täiesti rohelist rähni, vaat tema oli küll uustulnuk. Üleni roheline, peapealt punane, suur. Rohelisi rähne on Eestis roherähn ja hallpea rähn. Viimane on kuni kaelani hall. Aga minu poolt nähtu oli üleni roheline. Samas roherähn pidavat väga haruldane olema ja ainult Saaremaal olema. Ei tea siis. Rohkem ta ennast igatahs näidanud ei ole ja pildile teda saada ei õnnestunud. Ei üritanud ka, pigem sai tardunud olekus teda vaadatud, mitte kuskile pildistamis aparaati tooma joostud.
Lumega on lood nii ja naa, nagu on ja nagu ei ole ka.



3 kommentaari:

  1. No kui üleni roheline, pea punane, mustad prillid ees ja suur ka veel, siis peaks küll roherähn olema. Ju siis pole rähnile endale jälle keegi öelnud, et ta peaks ainult Saaremaal elama :) Huvitav avastus tõepoolest. Ma nägin eelmisel aastal hallpea-rähni keset alevit, see oli ka tore vaatepilt

    VastaKustuta
  2. Meil ikkagi on lund päris kenasti. Kui ta nüüd mingil ajal jälle kokku sulama ei hakkaks. Neid päikesepatareisid oleks küll hädasti vaja laadima hakata :)

    VastaKustuta
  3. Patareid on tühjavôitu jah, isegi krabisevad seemnepakid ei elavda. Roherähni maja ees kuusetüvel esimest korda nähes pidasin minagi hinge kinni, sest ma polnud siis veel sellistest midagi kuulnud:)

    VastaKustuta